מיס ביס MissBiss
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
  • עמוד הבית
  • מי אני?
  • טבלת המרת מידות
עמוד הבית ♥ מיס ביס I בלוג אפטיט ♥ מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה

23 בפברואר 2015 אין תגובות

מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה זהו מרק שתמיד מעלה לי אסוציאציה של טוסקנה.
לפני כמה שנים נסעתי לטיול באיטליה ומכל המקומות שביקרתי בהם, דווקא מקום אחד זכור לי היטב.
הגענו לכפר קטן וירוק באמצע שום מקום בטוסקנה ובו מלון קטן שהיתה לו מסעדה חשוכה ותת קרקעית אם זכרוני אינו מטעה אותי. במסעדה הזו בילינו כל ערב במהלך השהות שלנו שם, וכל יום ניסינו לאכול מה שהמליץ המלצר באותו הערב.
על דבר אחד לא יכלתי לוותר, מרק המינסטרונה שלהם.
מרק מלא בירקות ומלא בטעמים שמהווה ארוחה שלמה של ממש, ארוחה מזינה וטעימה שלא מפסיקה להעלות לי זכרונות מהמקום הקטן ההוא.

מאז אותו המקום, ניסיתי את המרק בכל מקום שהגעתי אליו באיטליה. זה פשוט לא היה זה.
בארץ חיפשתי אינספור מתכונים, אבל לא הצלחתי להגיע לנוסחה המדויקת.
לפני כמה שנים מצאתי במקרה מתכון שבטעמו היה זהה לחלוטין למרק שאכלתי אז, אך המתכון נעלם לו וכך החיפוש המשיך.

לאחרונה ניסיתי גרסה של המרק שאומנם לא יצאה זהה לגמרי, אך בהחלט מספקת, משביעה ומשאירה טעם של עוד בפה.
כהוכחה לכך, בעלי סיים סיר אחד לבד וביקש שאכין אחד חדש ביום שלמחרת. גם הוא התחסל ברגע.

מדובר במרק שאופן ההכנה שלו מצריך זמן מראש, אך הוא שווה כל דקה שמשקיעים בו.

מה צריך?
מעט שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול גדול קצוץ דק (אפשר גם לבן)
2 מקלות סלרי חתוכים יחסית קטן
1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
100-150 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
1 תפוח אדמה אדום חתוך לקוביות
1 זוקיני גדול פרוס לטבעות
1 כוס שעועית קפואה סנפרוסט (ירוקה או לבנה)
1 כוס פסטה קצרה, עדיפות לקטנה לא מבושלת
7 כוסות מים רותחים / למלא את הסיר שלושת רבעי גובה
2 כפות מרק עוף צמחוני פרווה
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?
1. מטגנים בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה בצל עם סלרי וגזר לכמה דקות עד שיתרככו מעט.
2. מוסיפים שום קצוץ וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים.
4. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
5. מוסיפים מים רותחים ומביאים לרתיחה (יודעים שזה רותח כאשר יש בועה באמצע הסיר ולא רק בצדדים).
6. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים רבע שעה.
7. מוסיפים שעועית וממשיכים לבשל עוד רבע שעה.
8. מוסיפים פסטה (במידה ומשתמשים בשעועית ירוקה ניתן להוסיף אותה גם בשלב זה) ומבשלים את המרק עד שהיא מוכנה.
9. טועמים, מתקנים תיבול וזוללים.

בתיאבון,
מיס ביס 🙂

שיתוף:

פורסם ב: איטלקי, טבעוני, ירקות, מנות עיקריות, מרקים, צמחוני, תוספות תגיות: מרקים, מתכונים צמחוניים
« הקודם
הבא »
לחצו לייק על מנת להיות מעודכנים!
פוסטים אחרונים
  • סלט אבוקדו ומש
  • לחם גבינות הודי
  • ברוקמולי
  • סלט כרובית ומש
  • מיונז שום בייתי
תגובות אחרונות
  • מיס ביס על עוגת גזר ופקאן
  • מיס ביס על קציצות "בשר" ברוטב עגבניות
  • מיס ביס על סלט אנטיפסטי
  • מיס ביס על טבעות בצל אפויות
  • מיס ביס על מיונז שום בייתי
מה תוכלו למצוא אצלי?
  • אוכל (7)
  • איטלקי (7)
  • אפייה (2)
  • הודי (1)
  • טבעוני (23)
  • ירקות (34)
  • ל"ג בעומר (1)
  • לחמים (2)
  • מאפים (13)
  • ממרחים (1)
  • ממרחים ורטבים (6)
  • מנות עיקריות (19)
  • מרוקאי (2)
  • מרקים (4)
  • משקאות (1)
  • נשנושים (18)
  • סלטים (7)
  • עוגות (4)
  • עוגיות (6)
  • פורים (1)
  • פירות (4)
  • פסח (3)
  • פשוט וקל (46)
  • צמחוני (54)
  • צרפתי (2)
  • קינוחים (11)
  • שבועות (5)
  • תוספות (22)
  • תיאלנדי (1)

השארת תגובה

ביטול

יצירת קשר

אשמח לשמוע מכם!

הצלחתם להכין את המתכון?
ספרו לי!
בא לכם לשאול שאלות?
אני פה בשבילכם!
כתבו תגובה או שלחו מייל:
missbissblog@gmail.com

תגיות
טבעוני ירקות מאפים מאפינס ממרחים מנות ראשונות מרקים מתוקים מתכונים צמחוניים סלטים עוגות עוגיות פיצה פירות פסח פסטה פשטידות קינוחים רטבים תוספות
!
כל הזכויות שמורות למאי הירש I מיס ביס. אין לעשות שימוש בתכנים מהאתר, לרבות תמונות, ללא אישור מפורש בכתב. www.missbiss.co.il
✕