אתחיל את הפוסט הזה בגילוי נאות.
נגמר לי הזוקיני בבית וכל מה שמצאתי היו רק קישואים.
גם טוב.
כן, אני יודעת שלא הייתי חייבת לספר לכם, גם ככה אף אחד לא ממש ישים לב.
אבל אני אמיתית, קשה לי לשמור דברים בבטן 🙂
ובעיקר אהבתי את משחק המילים "זוקיניש".
התחשק לי להמציא קיש על בסיס זוקיני ללא תחתית בצק בכלל.
נו, כמו הקיש ההוא שהמצאתי פעם, כן זה.
רק שהפעם התחתית והמילוי עשויים מזוקיני/קישואים.
מה שיוצא זה קיש קליל מאוד, מרענן ופשוט ביותר להכנה.
אני את התבנית כבר סיימתי, מה אתכם?
מה צריך?
תחתית
1 זוקיני גדול פרוס דק דק במנדולינה
מילוי
1 זוקיני גדול חתוך כספגטי במכשיר ספירלה + כף שמן זית
1 בצל סגול בינוני חתוך פרוסות דקות + שן שום גדולה חתוכה לפרוסות + כף שמן קנולה
1/2 חבילת גבינת עיזים פרומעז (ירוקה) חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
רויאל
2 ביצים L
1 שמנת מתוקה 32%
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית מלח
1 כף קמח לבן
4-5 גבעולי עירית קצוצים
1 כפית שום כתוש
ציפוי
3-4 כפות מוצרלה מגורדת (לא חובה)
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
2. פורסים את הזוקיני (של התחתית) במנדולינה כמה שיותר דק ומסדרים על תבנית של קיש מתפרקת בקוטר 24 כמו מניפה.
אין צורך לשמן. אופים כ-5 דקות במרכז התנור.
3. מקפיצים במחבת קטנה את הזוקיני בצורת הספירלה עם שמן זית, רק עד שהוא מתרכך מעט. מצננים.
4. מטגנים במחבת קטנה את הבצל והשום עד שהם מתרככים ושזופים מעט. מצננים.
5. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרויאל עם מטרפה ידנית.
6. מפזרים על התבנית עם פרוסות הזוקיני את הזוקיני המסולסל שהתקרר. מעליו מפזרים את הבצל והשום ומעל זה מסדרים פרוסות גבינת עיזים. לבסוף שופכים את הרויאל על הכל אך מוודאים שלא עברנו יותר מ-3/4 גובה.
7. במידה ורוצים מפזרים מעט גבינת מוצרלה מגורדת.
8. אופים בחום 180 מעלות במרכז התנור כ-25 דקות או עד שהקיש שזוף.
בתיאבון!
מיס ביס 🙂
מה ההבדל בין זוקיני לקישואים ? (אני קוראת את המתכונים האלה בארה"ב וכאן הקישואים הם זוקיני )
קישואים הם בצבע ירוק בהיר ומלאים יותר במים, זוקיני עם קליפה עבה יותר בצבע ירוק כהה, קצת כמו מלפפון גדול