אחד הדברים שאני יותר אוהבת זה מאפינס.
מתוק, מלוח… טוב, בעיקר מלוח, תמיד אעדיף את הגרסה הזו.
(אבל אשמח לקנח איתה בגרסה המתוקה 🙂 ).
אספר לכם למה כדאי לכם להכין מאפינס:
1. זה משהו שכל כך כיף להכין כי הוא בגודל אישי.
2. אפשר בכל פעם לגוון עם טעמים אחרים ובעיקר עם מה שיש בבית ורוצים לחסל או בא לאכול.
3. אפשר להכין כארוחה / נשנוש / קינוח.
4. אפשר לאכול קר או חם.
5. אפשר לקחת לפיקניק או סתם לכל מקום אחר.
6. הכי קל להכנה.
7. אפשר להכין בניירות צבעוניים שהם תאווה לעיניים.
8. אני יכולה להמשיך בלי סוף…
אז הפעם הכנתי מאפינס זוקיני בשילוב עם גבינת קשקבל טורקי שגיליתי רק לאחרונה (מממממש טעימה!) וגרעיני דלעת
לצבע ולקראנצי'ות. השילוב הסתובב לי בראש במשך משהו כמו חודש עד שהחלטתי לנסות להכין אותו לבסוף.
עכשיו תורכם!
מה צריך?
(כ-8 יחידות)
4 זוקיני / קישואים קטנים-בינוניים מגורדים בפומפייה גסה או מעבד מזון
3 ביצים L
1 בצל סגול קטן-בינוני מגורד
1 שן שום בינונית קצוצה דק / כתושה
100 גרם גבינת קשקבל טורקי עיזים מגורדת
1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים
1/4 כוס שמן זית איכותי
1 כפית אבקת אפייה
1+1/2 כוסות קמח כוסמין לבן אורגני
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4 כפית אגוז מוסקט
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
2. מגרדים את הזוקיני הבצל וסוחטים נוזלים במידה ויש. מניחים בקערה גדולה.
3. מוסיפים את כל המרכיבים חוץ מהקמח ואבקת האפייה. מערבבים קלות לאיחוד.
4. מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים רק עד איחוד.
5. משמנים היטב עטרות מאפינס (כמו בתמונה) עם מברשת טבולה במעט שמן וממלאים בבלילה עד שלושת רבעי גובה.
6. אופים כחצי שעה או עד שהמאפינס שזופים, תפוחים וקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.
בתיאבון 🙂
מיס ביס.