אני לא אשכח את אותו הערב לפני ארבע שנים שבו הוזמנתי לארוחה אצל חברים,
מסוג הארוחות שכל אחד מביא משהו.
חברה שלי הכינה אורז עם המון עלים ירוקים, לא בדיוק הבנתי מה זה, אבל מנימוס החלטתי לטעום.
אני חייבת להגיד לכם שהטעם היה פשוט ממכר.
לא יכלתי להפסיק לאכול מהמנה הזו ושאלתי אותה בשיא הפליאה, מה לעזאזל היא שמה באורז שהוא
כל כך טעים!
היא ענתה לי כל כך בטבעיות, אצות וואקמה. שאלתי, מה?
שמת אצות של סושי בתוך האורז??
כן, היא אמרה לי, אלה לא בדיוק אצות של סושי, אלא אצות מסוג אחר.
למחרת המחשבה על המנה הזו לא עזבה אותי, ידעתי שאני חייבת לקבל ממנה את המתכון.
לצערי, מתכון לא היה, הגברת אלתרה הכל וידעתי להגיד לי בקווים כלליים מה היא עשתה.
רצתי לחנות טבע לקנות את האצות וגיליתי הרבה מאוד סוגים, קיוויתי שאני לוקחת את הסוג הנכון.
אלתרתי לי בבית והתוצאה היתה נפלאה וממכרת לא פחות.
אם עוד לא ניסיתם, חובה לנסות!
מה צריך?
1 כוס אורז הודי בסמטי מלא (הטעם הרבה יותר טוב כשהאורז מלא ולא לבן)
3 כוסות מים רותחים
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום גדולות פרוסות
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כף רוטב סויה (של קיקומן)
3/4 כוס אצות וואקמה מיובשות
איך מכינים?
1. בסיר בינוני על להבה בינונית מטגנים קלות את הבצל והשום עם שמן הזית.
2. שוטפים את האורז במסננת ומוסיפים לסיר. מערבבים.
3. מוסיפים את המים הרותחים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
4. לאחר שמגיעים לרתיחה מכסים את הסיר עם מכסה ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
5. לאחר כחצי שעה בודקים האם כל המים נספגו והאורז רך, במידה וכן מכבים את האש, במידה ולא מחכים עוד.
6. לאחר שהאורז מוכן, שמים בקערה קטנה את האצות ומכסים אותן במים קרים ל-7 דקות. המים יספגו באצות והן יתרככו וישלישו את נפחן. מסננים את המים מהקערה ומוסיפים את האצות לסיר האורז.
7. מוסיפים כף רוטב סויה (או יותר לפי הטעם) ומערבבים הכל בכף עץ על גז דולק למשך כחצי דקה.
זהו, מוכן!
כמה טיפים:
1. לא כולם מתחברים לטעם של הים, אבל מי שכן, מתמכר מהר מאוד!
2. מחר יחכה לכם מתכון נוסף עם האצות שישלים את הארוחה כהלכה, שווה לחכות!
שלכם,
מיס ביס 🙂