תכירו, זה המרק שנמצא קבוע אצלנו על השולחן בפסח. טוב, אחד מהם.
יש לנו מלחמה קבועה במשפחה, איזה מרק הכי אהוב, המרוקאי או האלג'יראי (יש לי רבע אלג'יראי).
בכל שנה סופרים את כמות האנשים שמעדיפים את המרק על פני האחר.
אני מרחמת על כל אורח חדש שמגיע, הוא לא יודע לאיזה בור הוא הכניס את עצמו 🙂
הכל מתחיל משאלה "תמימה" של איזה מרק הוא מעדיף. בדרך כלל מדובר במישהו שלא טעם אף
אחד מהם. ואז מתחילה התחרות!
כל צד מנסה לשכנע את האורח שכדאי לו לאכול את שלו, עד שבסוף האורח נכנע ומבקש לטעום
משניהם, טעות!
עכשיו העיניים של כולם עליו, מחכות בשקיקה לדעת מי ניצח 🙂
מרק ירקות אלג'ראי, זהו מרק עשיר מאוד שמהווה ארוחה של ממש, מאוד משביע ומאוד בריא,
מלא בטעמים ושלל ירקות והוא הכי טעים בפסח!
מה צריך? (5-6 מנות)
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
1 כוס אפונה עדינה של סנפרוסט
1 כוס פולים ירוקים טריים, קלופים משתי הקליפות (מקלפים עם הציפורניים)
2 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1/4 קילו דלעת נקייה וחתוכה לקוביות בינוניות (להוריד לה את הגרעינים ואת הקליפה)
3 גבעולי סלרי (עלים וגבעול דק עליון) קצוצים
1 כוס כוסברה קצוצה
מעט שמן זית איכותי / שמן קנולה
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס דק
איך מכינים?
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמתרכך ומתחיל להיות שקוף.
2. מוסיפים פפריקה מתוקה וכורכום ומערבבים מעט לפתיחת הטעמים.
3. מוסיפים אפונה, פולים, תפוחי אדמה, גזרים, דלעת וסלרי. מערבבים.
4. ממלאים את הסיר במים רותחים ומוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק עוף.
5. מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים.
6. לקראת סוף הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים כמה דקות נוספות. מתקנים תיבול.
7. אוכלים! (מומלץ לפזר מעל 1/4 מצה מפוררת)
בתיאבון!
מיס ביס 🙂