חודש שמיני.
הסיכוי למצוא אותי במטבח הוא די אפסי.
עד עכשיו משהו גדול ממני (או קטן ממני) מנע ממני להיכנס לחדר הכי אהוב עליי בבית.
חודשים על גבי חודשים.
עכשיו זה כבר נהיה קשה. העמידה על הרגליים. המרחק שנוצר מהשיש בעקבות הבליטה הענקית שצצה לה פתאום…
אבל יש משהו בימים של חורף שלמרות הכל החזיר אותי חזרה.
כן, עוד לא קר מספיק (מי כמוני יודעת), וגם בעצם עוד לא חורף.
אבל המזג האוויר האפרורי הזה, מכניס בי חשק למרק, כל שבוע מרק אחר.
האמת היא שהוא לא מחזיק יותר מיומיים בדרך כלל, יש לי בעל שמאווווווווד אוהב מרקים 🙂
בגלל התחלופה המאוד מהירה של המרקים אצלנו, החלטתי שבא לי לגוון.
בא לי מרק אפונה.
התחלתי לשוטט באינטרנט ולחפש אחר מתכון, אך שום דבר לא קרץ לי לגמרי, אז החלטתי לאלתר עם מה
שיש במקרר.
האמת? יצא מנחם וכייפי, בדיוק בשביל ארוחת חורף חמה.
נסו וספרו לי מה דעתכם 🙂
מה צריך?
1 שקית אפונה עדינה של סנפרוסט (מופשרת)
1 בצל סגול/לבן בינוני-גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
4-5 עלי סלרי קצוצים
2 שיני שום גדולות קצוצות
1 תפוח אדמה אדום בינוני-גדול חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 עלה דפנה
1/4 כפית טימין יבש/ 1 גבעול טרי
1 כף מרק עוף צמחוני
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
מים רותחים
הצעת הגשה:
עירית קצוצה מעל וקוביות פטה כבשים 20% של פיראוס (או גבינה מלוחה אחרת, כמו בולגרית למשל)
הגבינה מוסיפה טוויסט מעניין למרק ומליחות מיוחדת.
איך מכינים?
1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה ומטגנים קלות בצל וגבעולי סלרי עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
2. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים.
4. ממלאים מים רותחים עד 3/4 גובה הסיר ואת התבלינים. מביאים את המרק לרתיחה (עד שיש בועה באמצע הסיר).
5. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
6. מבשלים כ-40 דקות או עד שהירקות מתרככים לגמרי. אפשר לערבב מדי פעם אך לא חייב.
7. לאחר שהירקות מוכנים, מוציאים את עלה הדפנה מהסיר וטוחנים את המרק בבלנדר ידני/ בלנדר עומד/ מעבד מזון.
* במידה ומשתמשים בבלנדר עומד, מומלץ להוציא את הפקק שבאמצע המכסה ולכסות במגבת על מנת למנוע התפוצצות מהחום.
8. לאחר שטחנו הכל, מחזירים לסיר ומתקנים תיבול לפי טעמנו.
9. מוזגים לקערה, ומקשטים לפי הטעם או לפי הצעת ההגשה.
בתיאבון!
מיס ביס.
הכנתי – טעים מאד, מתאים לימי החורף הקרים.
תודה רבה! איזה כיף לקרוא 🙂
האם יש ניוזלטר שבו אפשר לקבל למייל עדכונים על פוסטים של מתכונים חדשים?
היי דורית,
אם תסמני וי מתחת לקוביית ההודעות בסוף המתכון, תקבלי מייל עדכון בכל פרסום.
עדיין אין ניוזלטר לצערי.