כשהייתי ילדה חיכיתי כל השנה לל"ג בעומר.
כנראה ככה זה כשאתה ילד.
לשבת מול המדורה החמה עם כל החברים, לאכול, לצחוק, לעשות שטויות, לזרוק תפוחי אדמה
עטופים בנייר כסף למדורה ולאסוף אותם בבוקר אחרי שהכל נגמר ולאכול בהנאה…
וזה בכלל לא נגמר בזה, אתם זוכרים את השבועות הארוכים שהסתובבתם בכל העיר בחיפוש
אחר עצים למדורה?
תמיד היו את אלה שנכנסו לאתר בנייה וגנבו קרשים מבלי שאף אחד ישים לב.
אני? אני ישרה כמו סרגל, בחיים לא הייתי מסוגלת לעשות כזה דבר.
אני לא אשכח שנה אחת שבה במשך יום שלם גלגלתי גזע עץ מקצה אחד של העיר לקצה השני.
עצרתי מדי פעם להתנשף, ילדה בגיל היסודי סוחבת גזע עץ ענק ממקום למקום, רק
תנסו לדמיין את זה לעצמכם.
תושיה? תמיד היתה לי. ומדורה? הגזע עץ הזה החזיק מעמד כל הלילה.
לא להאמין מה ילדים מוכנים לעשות כדי להשיג את מה שהם רוצים.
אז החלטתי הפעם לכבוד החג שעוד רגע פה, לפנק את ההורים ולא רק את הילדים בקולורבי אפוי
בתנור שמרגיש כאילו הרגע יצא מהמדורה או לחילופין קולורבי במדורה במקום תפוח האדמה.
זה בטוח יהיה טעים והרבה יותר בריא!
מה צריך?
קולורבי (לפי הכמות שבא לכם להכין)
שמן זית איכותי לזילוף
מלח גס לפיזור
כמה גבעולים של טימין טרי (3-4 גבעולים לכל קולורבי)
(הכל תלוי בכמות שאתם מכינים)
איך מכינים?
במדורה
1. שוטפים היטב את הקולורבי
2. לוקחים נייר כסף/אלומיניום, מזלפים במרכזו שמן זית ומפזרים מס גס וגבעולי טימין.
3. מניחים מעל את הקולורבי, מזלפים מעליו מעט שמן זית ומלח וסוגרים היטב.
4. זורקים למדורה ומחכים שיהיה מוכן.
בתנור
1. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
2. על נייר אפייה מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס וגבעולי טימין.
3. מניחים את הקולורבי כשהצד השטוח כלפי מטה.
4. מזלפים מעט שמן זית מעליו ומלח גס. גם גבעול אחד של טימין יהיה נחמד 🙂
5. אופים כשעה או עד שהוא רך ונהיה לו מראה של מדורה.
6. מומלץ להפוך אותו מדי פעם במהלך האפייה.
תהנו 🙂
מיס ביס