לקח לי הרבה שנים להתחיל לאכול אספרגוס.
לא להתחיל לאהוב אותו, כי זה היה מיידי.
זה ירק כזה שאתה לא גדל עליו, הוא לא תמיד נמצא בסופרמקרט כמו עגבניה ומלפפון.
והצורה שלו? מפחידה ביותר!
לא ברור מה עושים איתו בכלל.
אבל הטעם? נפלא!
יש שתי שיטות ידועות להכין אספרגוס:
1. לבשל במים רותחים על הגז וכשזה חצי מוכן ועדיין מאט קראנצ'י, להוציא החוצה. יש לאספרגוס נטייה
מאוד מעצבנת להמשיך להתבשל גם אחרי שהוא מוכן. כדי להימנע מזה תכינו מראש קערה עם מי קרח
ותכניסו את האספרגוס המוכן לשם כדי לעצור את הבישול (אבל אז הוא צריך להיות בדרגת הקראנצ'יות
שאתם אוהבים).
2. לצלות בתנור כמו שאלמד עוד שנייה.
זהו ירק בשרני ועסיסי שמשתלב נהדר כתוספת, בריזוטו, פסטה, סלט, מרק או כל דבר שתוכלו לחשוב עליו.
מה צריך?
1 חבילת אספרגוס טרי (הם צריכים להישבר בכיפוף ולהיות קראנצ'יים)
שמן זית איכותי לזילוף
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס דק
אופציונלי:
חומץ בלסמי איכותי (מומלץ מאוד!)
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לגרסה לא טבעונית)
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-210 מעלות על טורבו.
2. שוטפים היטב את האספרגוס וחותכים כ-1-2 ס"מ מהקצה התחתון.
3. מזלפים שמן זית על תבנית עם נייר אפייה (לא יותר מדי אבל גם לא מעט מדי) ומניחים את האספרגוס מעל.
4. מסדרים פרוסות שום בין מקלות האספרגוס.
5. מזלפים מלמעלה מעט שמן זית, מלח גס ולפלפל שחור. (מעט מכל דבר)
6. צולים בתנור כ-15 דקות או עד שהאספרגוס מגיע לדרגת הצלייה שאנו מעוניינים בה. (להזכירכם, הוא ממשיך
להתבשל בחוץ).
7. מוציאים את התבנית החוצה ומזלפים מעט חומץ בלסמי במידה ורוצים וגבינת פרמזן כל עוד הוא חם. ניתן
להשחים את האספרגוס עם הגבינה בתנור לעוד דקה, אבל קחו בחשבון שזה יבשל אותו עוד.
תהנו!
מיס ביס