לאחרונה נחשפתי למאפה טעים טעים שנקרא פרי ברס.
בעצם מדובר בפחזנית משודרגת, אך בלי העבודה הקשה שמתלווה לפעמים לשדרוג.
על מנת להכין מאפים מסוג זה, צריך להכין בצק רבוך (בצק שמבשלים אותו).
מבצק זה נגזרים: פחזניות, אקלרים, פרי ברס, שוקתים, פרופיטרול וכו'. ההבדל בין הסוגים השונים
של המאפים הוא בדרך כלל צורתם, המילוי עצמו או אופן המילוי וכמובן זמן האפייה כתוצאה מגודל המאפה.
למרות שגדלתי על פחזניות, רק לאחרונה ניסיתי להכין אותן בפעם הראשונה, וגיליתי שיש חוקים מאוד ברורים
להצלחה שלהן. אז תנסו לעקוב אחרי המתכון, במידה ויש שאלות תשאלו ובסוף תגלו שברגע שתופסים את
זה, זה הרבה יותר קל ממה שחושבים 🙂
מה צריך?
לבצק
125 מ"ל חלב
125 מ"ל מים
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1/2 כף סוכר
150 גרם קמח לבן
3-4 ביצים L
למילוי וציפוי
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% (2 קופסאות)
120 גרם סוכר
2 כפיות אינסטנט פודינג ווניל
1 כף פרלינה (או מחית נוגט. נמצא בחנויות אפייה)
שקדים פרוסים לפיזור מעל
שאריות ביצה מהמתכון של הבצק
אבקת סוכר
איך מכינים?
בצק
1. בסיר בינוני מרתיחים מים, חלב, מלח, חמאה וסוכר (יודעים שזה רותח כשמופיעה בועה ראשונה באמצע הסיר. משתדלים לא
לערבב יותר מדי כדי זה מקרר את החלב ומאט את תהליך הרתיחה).
2. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה את הקמח בבת אחת. מערבבים מהר עם כף עץ עד לאיחוד הקמח והחומרים הרטובים.
3. מחזירים לאש ומערבבים ללא הפסקה בכף עץ בחוזק שיעשה לכם שרירים בידיים 🙂 עד שמתאחה כדור בצק ושיש קרום לבן דק
בתחתית הסיר. נזהרים לא לבשל יותר מדי.
4. יוצקים את הבצק על שיש נקי ומשטחים אותו במכות קלות עם כף עץ. נותנים לו להתקרר מעט.
5. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומערבבים כ-2 דקות במהירות איטית (2) עם וו גיטרה.
6. מוסיפים תוך כדי ערבוב במהירות בינונית (4) את הביצים אחת אחת. חשוב לגרד את הקערה עם לקקן או קלף בין הכנסת כל
ביצה.
* חשוב! במידה ושמים יותר מדי ביצים לא ניתן לתקן, לכן עדיף להוסיף לאט לאט את הביצים ולבדוק את הבצק לאחר כל הוספה
וערבוב. הבצק יהיה מוכן כאשר יהיה מבריק, יחליק מוו הגיטרה ואם לוקחים חתיכה קטנה בין שתי אצבעות, יווצר שפיץ ביניהן
והוא יהיה אלסטי. (אמור להיות ממש קו דק של בצק שמחבר בין אצבע לאצבע).
7. מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
8. ממלאים שקית זילוף עם צנטר של פרח גדול (1M).
9. מזלפים עיגולים בינוניים-רחבים על הנייר ומשאירים מקום לתפיחה. מברישים מעט עם הביצה שנשארה ומפזרים שקדים מעל.
10. מניחים את התבנית במסילה האחת לפני התחתונה בתנור.
11. ברגע שהמאפים תופסים צבע יפה, מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים בסה"כ 20-25 דקות. (הפרי ברס יהיו מוכנים
כאשר הם יהיו יבשים יחסית מבפנים, תפוחים ושזופים מבחוץ).
12. כלל ברזל: אסור לפתוח את התנור! מותר אחרי 18 דקות בערך, אבל גם זה לשתי שניות, אז עדיף להימנע.
13. מוציאים, מצננים ופורסים באמצע לשתיים.
אפשר גם ככה 🙂
מילוי
1. מקציפים שמנת מתוקה יחד עם סוכר ואינסטנט פודינג ווניל במשך כ-5 דקות על מהירות גבוהה (10), עד שנוצרת קצפת יציבה
מאוד. (בהעברת אצבע יווצר שפיץ).
2. בקערה קטנה שמים פרלינה ומוסיפים לה קצת מהקצפת המוכנה. מקפלים בתנועות מעטפה עם לקקן עד לאיחוד.
3. מוסיפים את הפרלינה לקערה הגדולה עם הקצפת ומקפלים בעדינות עד איחוד נוסף.
4. מכניסים למקרר להתמצקות חוזרת.
5. עם אותו הצנטר מזלפים לתוך החלק התחתון של הפרי ברס את הקצפת. מכסים עם החלק העליון.
6. מפזרים אבקת סוכר.
כמה הערות:
1. את הקצפת אפשר להכין גם בלי הפרלינה/ נוגט. היא תהיה פשוט קצפת ווניל רגילה ומעודנת בטעמה.
2. ניתן להוסיף יותר פרלינה, אך זה יצא יותר מתוק.
3. ניתן להכין את הבצק רק עם חלב או רק עם מים, אם רוצים.
בהצלחה ממיס ביס!