לא, לא השתגעתי.
כן אני יודעת שהכנתי כבר כמה מתכונים טבעוניים לאחרונה.
נו, יש עליי הרבה לחץ.
אבל הפעם יש לי תירוץ ממש טוב!
ניסיתי חומרים שלא ניסיתי עד כה,
הכנתי עוגיות בחמש דקות שאפילו אני לא הייתי מסוגלת לנחש שהן טבעוניות
והחלק הכי כייפי בעיניין, הן ממש ממכרות!
מה אכפת לכם לנסות? גם אם אתם לא טבעוניים!
ההנאה מובטחת 🙂
מה צריך?
(כ-30 עוגיות בינוניות)
2 כוסות סוכר קוקוס (ניתן להשיג בחנויות טבע)
1/2 כוס שמן קוקוס
1 כף אבקת קקאו
1/2 כוס חלב שקדים ושיבולת שועל
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2+1/2 כוסות שיבולת שועל טבעית
1/2 כוס שקדים פרוסים
איך מכינים?
1. שמים בסיר בינוני סוכר קוקוס, שמן קוקוס, אבקת קקאו וחלב שקדים. מערבבים. מביאים לרתיחה למשך כדקה (עד שמופיעה
בועה אחת במרכז הסיר) ומורידים מהאש.
2. מוסיפים לסיר חמאת בוטנים, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
3. מוסיפים שיבולת שועל לתערובת (מתחילים מכוס אחת ומערבבים היטב בין כוס לכוס).
4. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
5. בעזרת כף יוצקים תלוליות על נייר אפייה, נותנים לזה להתקרר לכמה דקות ומעבירים למקפיא לחצי שעה לייצוב.
6. לאחר שהעוגיות התייצבו מספיק, מעבירים אותן לקופסא מחולקת לשכבות עם ניירות אפייה.
7. מאחסנים במקפיא עד שרוצים לאכול. העוגיות מוכנות לאכילה ישירות מהמקפיא, אין צורך להפשיר אותן.
תהנו 🙂
מיס ביס
*המתכון המקורי נלקח מכאן ועליו נערכו שינויים קלים.
רגע, לא אופים בכלל??
בכלל בכלל!
עדיף לשמור אותן במקפיא ולהוציא מתי שמתחשק משהו מתוק, הן אפילו לא מצריכות הפשרה 🙂
האם יש תחליף לחמאת בוטנים, לרגישים ולנזהרים מבוטנים.
תודה.
היי מיכל,
לצערי אני לא יכולה לחשוב על תחליף שלא יהיה מתוק.
אם תוסיפי שוקולד בכמות של חמאת הבוטנים זה אמור להיות בסדר, אבל העוגיה גם ככה מתוקה, זה יוסיף לה מתיקות.