לראשונה נתקלתי במתכון הזה שפירסמה רחלי קרוט באתר FOODPAGE לפני קצת יותר משנה.
מאותו הרגע המאפינס המדהימים הללו הפכו להיות בני בית אצלנו באופן קבוע לפחות פעם בשבוע.
הם אפילו כיכבו אצלנו כמתנה לאורחים ביום החתונה.
הדבר הכי מדהים במתכון הזה, הוא לא רק שמדובר במאפינס נוטלה, שרק המחשבה על זה קסומה כשלעצמה,
וגם לא כמות הבתים בישראל שהמתכון הזה נכנס אליהם באהבה, אלא הפשטות שבמתכון שנותנת בלי סוף טעם.
אני לרוב מכינה מאפינס די גדולים, לכן יוצאת לי כמות של בין 8-9 יחידות.
אחד לי וכל השאר לבעלי. הוא מחבק את המגש חזק חזק ולא מוכן לעזוב.
כנראה שאצטרך להכין מגש נוסף ולהחביא רק לעצמי 🙂
מה צריך?
למאפינס:
1/2 צנצנת נוטלה גדולה (ניסיתי גם עם ממרח האגוזים של לואקר, זה פחות מוצלח)
2 ביצים L
1/2 כוס + 2 כפות קמח תופח
לציפוי:
אופציה 1:
250 מ"ל שמנת מתוקה 32/38% (קופסא אחת)
200 גרם שוקולד חלב איכותי
100 גרם שוקולד לבן איכותי
ברס לפיזור (גם קוקוס מאוד מוצלח לטעמי)
אופציה 2:
250 מ"ל שמנת מתוקה 32/38% (קופסא אחת)
200 גרם שוקולד חלב איכותי
50 גרם שוקולד מריר איכותי
ברס לפיזור (אגוזי לוז מקורמלים)
אופציה 3:
100 גרם שוקולד לבן איכותי
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-190 מעלות על טורבו.
2. שמים בקערה שוקולד מחצי צנצנת נוטלה.
2. מוסיפים ביצה, מערבבים עם מטרפה ידנית עד שנטמעת ורק אז מוסיפים את השנייה ומערבבים שוב (מצאתי את זה גורם
לאווריריות).
3. מנפים קמח תופח על תערובת השוקולד ומערבבים מעט עד שנטמע ואין גושים (ככל שמערבבים יותר, כך זה יצא "עוגת חנק"
אחר כך).
4. מסדרים על תבנית אפייה מנג'טים למאפינס משומנים בקצת שמן (ככל שהם יהיו קטנים יותר, כך זמן האפייה יתקצר). אני
מעדיפה להשתמש בהכי גדולים שאני יכולה למצוא כי אז רק מאפינס אחד מספיק לי 🙂
5. אופים במרכז התנור 9-10 דקות (בכל תנור זה ישתנה, הם צריכים להיות יציבים ולא שרופים. ככל שהם ישרפו יותר כך הם
יבשים אחר כך. תעבירו קיסם במאפינס ואם הוא יוצא לח או קצת רטוב זה בסדר).
6. מצננים בחוץ לחצי שעה או עד שמתקרר.
7. בנתיים מכינים את הציפוי ומצפים.
8. את מה שנשאר מאחסנים במקרר.
אופציה 1:
1. מרתיחים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן-בינוני (כשיש הרבה בועות בצדדים אבל עדיין לא באמצע הסיר).
2. שופכים את השמנת הרותחת על השוקולדים שנמצאים בקערה קטנה.
3. מכסים את הקערה עם צלחת הפוכה.
4. מחכים דקה וחצי, מסירים את הצלחת ומערבבים עם כף עץ עד שלא נותרות חתיכות שוקולד קטנות. יוצא גנאש בטעם
קרמלי שאף אחד לא מצליח לגלות מה מקורו.
5. מניחים לזה להתקרר על מנת שיסמיך קצת ושופכים על המאפינס כמה שאפשר אך נזהרים שלא יישפך.
6. מפזרים ברס/ קוקוס/ אגוזים/ סוכריות או מה שבא.
אופציה 2:
אותו הדבר כמו האופציה הראשונה אך עם כמויות שונות ושוקולדים שונים.
אופציה 3:
1. לוקחים שקית סנדביץ', מכניסים לתוכה את השוקולד.
2. מרתיחים מים חמים וממלאים כוס של נס.
3. קושרים את השקית טוב ומכניסים אותה אל תוך המים החמים.
4. לאחר כדקה השוקולד יימס. עושים חור קטן בקצה השקית ומקשטים איך שרוצים את המאפינס עם השוקולד הלבן.
טיפים:
1. טריק שקית המים לקוח מקרין גורן ואימצתי אותו קרוב לליבי.
2. טריק לשימון מנג'טים. לוקחים קופסא קטנה ושופכים בה קצת שמן קנולה. לוקחים מברשת (כמו של הביצה) מכניסים לשמן,
סופגים טוב טוב ומשמנים את המנג'ט. במידה ואין לכם מברשת, אפשר לקפל נייר סופג לבן, לטבול אותו בשמן ולנגב איתו
את המנג'ט.
3. אם אופים במנג'ט קשיח כמו שאני השתמשתי, מומלץ לחמם במיקרו את המאפינס 20-30 שניות לפני השימוש לאחר ששהה
במקרר. התוצאה טעימה במיוחד.
התכוננו להתמכר אם עוד לא התמכרתם!
בתיאבון,
מיס ביס 🙂
איזה כיף לשמוע. ויצא לך מהמם ממש.
תודה רבה לך!
העלת לי חיוך מאוזן לאוזן 🙂
אני עוקבת באדיקות אחרי המתכונים שאת מעלה ולכבוד הוא לי שאת התגובה הראשונה קיבלתי דווקא ממך.