לא להאמין!
אבל הרגע הכנתי מופלטות!
כן כן, במו ידיי, איזו התרגשות!
מדי שנה אנחנו נוהגים לחגוג אצל סבתא שלי את חג המימונה, הלו הוא חג צאת הפסח.
בניגוד למה שהרבה אשכנזים חושבים (לפחות ככה התוודעתי לאחרונה), לא מדובר בבשר, אלא חג שכולל בתוכו מתוק, מתוק
ועוד קצת מתוק, מלווה במוזיקה מרוקאית שמחה, דלת פתוחה ואורחים שבאים והולכים ללא הפסקה ובעיקר חגיגה אחת גדולה.
כל פעם שלא יוצא לי לבקר את סבתי בערב המימונה, אני מתחננת שתשמור לי כמה מופלטות בצד, אפילו במקפיא
כדי שאוכל לטעום מהן גם השנה.
שיחת טלפון אחת מאמא שלי לפני חצי שעה בדיוק, גרמה לי לנסות להכין אותן לבד (עם המתכון של סבתא)
ניסיון ראשון הוגדר כהצלחה מסחררת!
(אז אין סיבה שלא תנסו גם)
מה צריך? (כמות של בערך 24 מופלטות)
500 גרם קמח לבן
1 כפית גדושה שמרים יבשים
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן
1+1/2 כוסות מים פושרים
איך מכינים?
1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים ושמן, לשים מעט על מספר 2.
2. מוסיפים את המים בהדרגה. לאחר שהעיסה מתחילה להפוך לבצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
3. מוסיפים מים ולשים עד שהבצק נהיה אחיד, רך וכמעט ולא דביק. (לא חייבים לשים את כל המים)
4. משמנים שיש טוב בשמן.
5. קורצים עיגולים בגודל פינג פונג ומניחים על השיש. לאחר שסיימנו לגלגל את כל העיגולים נותנים להם לנוח 15 דקות.
6. שמים צלוחית קטנה ועמוקה עם שמן לידנו, טובלים 4 אצבעות ומשטחים כדור אחד כמו פיתה על השיש.
7. הופכים את ה"פיתה" וטובלים שוב אצבעות. משטחים את הפיתה לעלה דק ככל האפשר בתנועות ליטוף מעגליות. לא נורא אם נקרע מעט.
8. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית היטב ללא שמן.
9. מרימים בעדינות עלה אחד ופורסים אותו על המחבת. בזמן שהוא על הגז מכינים עלה נוסף.
10. לא הופכים! את העלה על צידו השני, אלא מניחים מעליו את העלה החדש והופכים אותם יחד.
11. חוזרים על הפעולה עם כל העלים (כולם צריכים להיערם יחד על המחבת, הכובד של העלים העליוניים מבשל אותם).
12. במידה ורוצים מופלטה קריספית, מניחים אותה על מחבת נפרדת ללא שמן לכמה שניות להשחמה משני הצדדים.
13. מורחים בדבש, חמאה, ריבה או שוקולד ומשמינים 🙂
שלכם,
מיס ביס 🙂