אני לא כל כך יודעת איך להסביר את זה, אבל לאחרונה יש לי חשקים לדברים קצת אחרים מבדרך כלל.
פתאום בא לי לחזור למקורות, להכין מאכלים שזכורים לי היטב מבית אמא וסבתא.
בא לי שריח של אוכל מרוקאי יציף לי את כל הבית.
על הדרך, יש לי חשק למאכלים בריאים.
אני לא ידועה כאחת שדוגלת בבישול בריא, אני אוהבת אוכל טעים, מושחת וכמה שיותר.
אך פתאום אני מוצאת את עצמי אוכלת סלט קולורבי לארוחת צהריים או אוכלת דברים עם פחות אחוזי שומן.
משהו עובר עליי, זה בטוח.
כך המתכון הזה עלה לי לראש, היה לי חשק לקציצות עגולות ברוטב עגבניות שידמו את המרקם והטעם
של הבשר שאכלתי לפני הרבה מאוד שנים.
אז נכנסתי למטבח והתחלתי לאלתר כל מה שעבר לי בראש.
התוצאה שהתקבלה היתה שונה לחלוטין ממה שדמיינתי, כדורים בשרניים וקרנצ'יים בו זמנית, שמדמים
מרקם של בשר באופן יוצא דופן. אני חייבת להודות שהיה לי קשה לעכל את הדבר הזה.
לא להאמין שהגענו ליום שבו יש בנמצא תחליפים כל כך דומים למקור שלפעמים קשה להבדיל.
המבט על הפנים של גלעד אמר הכל, אבל גם המילים שהצטרפו אליו בהחלט עזרו.
מסתבר שזה טעים בטירוף, מרגיש כמו בשר ואני האמא המרוקאית שאף פעם לא היתה לו.
וואלה.
בכל מקרה, לא נותרה לכם ברירה אלא לנסות בעצמכם.
מה צריך?
קציצות (כ-37 כדורים)
1 חבילה של טחון מן הצומח (טבע דלי)/ 500 גרם- מורכב מאורז מבושל, עדשים מונבטות, שקדים וזרעי פשתן
1 בצל סגול בינוני-גדול קצוץ דק
5-6 פטריות פרטובלו / שמפיניון / שניהם טריות- קצוצות דק
1 כף שמן קנולה לטיגון
1 קישוא גדול מגורר עבה
3 כפות קמח חומוס + 6 כפות מים רותחים – מערבבים היטב לעיסה דלילה ואחידה
1 צרור בינוני פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן זית איכותי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
רוטב עגבניות
200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
2 עגבניות בינוניות מגורדות בפומפייה גסה
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות בינוניות
1 כף שמן קנולה / זית איכותי
1 כפית מרק עוף פרווה
1 כפית שום כתוש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
3 כוסות מים רותחים (ספל נס קפה גדולה)
איך מכינים?
1. מפשירים את הטחון מן הצומח במשך כמה שעות על השיש או במקרר במהלך הלילה. שופכים הכל לקערה גדולה.
2. קוצצים דק בצל ופטריות. מטגנים במחבת קטנה את הבצל עם שמן קנולה עד שהוא מתרכך, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד
השחמה. מוסיפים לקערה.
3. מוסיפים לקערה את כל המרכיבים ולשים עם הידיים לאיחוד. יוצרים כדורים קטנים-בינוניים כמה שיותר מהודקים על מנת שלא
יתפוררו אחר כך.
4. מחממים תנור ל-220 מעלות על טורבו.
5. מרססים קצת שמן בתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה ומניחים את הכדורים. אופים כ-20 דקות או עד שהם שזופים ומוצקים.
6. בנתיים מכינים את הרוטב. בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל עם שמן עד השחמה.
7. מוסיפים את כל שאר המרכיבים של הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה (יש בועה באמצע הסיר ולא רק בצדדים) על אש בינונית.
מכבים את האש.
8. כאשר הקציצות מוכנות, מסדרים אותן אחת ליד השנייה במעגלים. הרוטב אמור כמעט לכסות אותן.
9. מכסים את הסיר ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מסמיך קצת ונספג בקציצות.
10. מגישים בתוספת פטרוזיליה קצוצה מעל.
* אחרי לילה במקרר הקציצות הרבה יותר מגובשות.
בתיאבון!
מיס ביס 🙂
* אם מישהו מעוניין בכלים בסגנון, ניתן להשיג בדוכן של עוזי בשוק כיכר דיזינגוף בתל אביב
שלום, ניתן להשתמש בטחון מן הצומח של חברת טבעול? ובכמות 400 גרם (חבילה) תודה!
שלום ענת,
אני לא רואה סיבה למה לא, אך לא ניסיתי להשתמש במוצר הזה מעולם ולכן אני לא יודעת מה התוצאה שתתקבל.
אשמח לדיווח 🙂
האם את מתכוונת להכין את זה כקציצות טבעוניות?
אפשר לאפות ללא טורבו? והאם לא צריך לשמן את הכדורים לפני האפייה?
אין בעיה לאפות ללא טורבו, אך אז תצטרכי לוודא שזה באמת נאפה מכל הכיוונים.
אני חושבת שאם תרססי את נייר האפייה מתחת לכדורים מעט, זה יהיה מצוין וימנע מהם להידבק לתבנית.
יש אפשרות פשוט להכין את ה"טחון מן הצומח"? לפי המרכיבים שציינת? (אשמח לכמויות)
היי ליאור,
לצערי עוד לא ניסיתי להכין את הטחון מאפס. אם ניסית כבר אשמח לשמוע איך יצא 🙂
תודה!!
אפשר לעשות גם עם סויה במקום?
עקרונית כן, אבל זה יגרום לאיבוד הטעם של הבשר.
בתערובת הקנויה יש תבלון שמאוד מזכיר בשר.
היי, אפשר להחליף את הקישוא בחציל?
לדעתי זה פחות יעבוד. זה יתן מרירות ויותר נוזלים.
כמה אורז??