אני יודעת שיש גם כאלה.
כאלה שיומיים לפני פסח עדיין לא נפטרו מכל החמץ.
לא בגלל שלא הספיקו מפאת חוסר זמן, אלא בעיקר בגלל שקשה להיפרד,
גם אם זה רק לשבוע וקצת.
זה מעט מזכיר צום, לא ככה?
דקה לפני/אחרי פתאום המחשבות הן רק על הדברים שהיה בא לנו לאכול
אם רק היה מותר.
אז בשביל כל מי שעדיין לא מוכן לוותר על בצקים כמוני,
קבלו מתכון פשוט וסופר מהיר ללחם גבינות הודי (כדי לבזבז עוד קצת קמח או
כדי שיהיה עוד טעים בבטן. רק עוד קצת).
הבצק כל כך רך ואוורירי וניתן למלא את ה"לחם" הזה במה שאוהבים,
אך זוהי הגרסא שלי.
מה צריך?
בצק (כ-6-7 לחמים)
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס מים
3 כפות יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט BIO 1.7% של דנונה)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
מילוי
1/2 כוס מוצרלה מגורדת
1/2 כוס פטה כבשים 20% של פיראוס מפוררת
1/2 כוס תירס קל
1/2 פלפל ירוק קצוץ לקוביות
1 בצל ירוק קצוץ לעיגולים (החלק הלבן + הירוקים שמחוברים אליו)
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4 כפית פפריקה
1/8 כפית טימין
1/8 כפית צ'ילי גרוס
איך מכינים?
1. מניחים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק חוץ מהמים. לשים עם וו לישה על מהירות 2 עד שזה מתחיל קצת להתחבר (זה עדיין מאוד פירורי ואבקתי).
2. תוך כדי הלישה, מוזגים מים בהדרגה. נותנים לבצק להתחבר לאט לאט.
3. לאחר שהבצק התחבר ממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שהבצק רך וחלק.
4. מניחים את הבצק על משטח מקומח מעט, לשים בידיים ומכדררים.
5. מחלקים את הבצק ל6-7 חתיכות שוות ומכדררים כל חתיכה לכדור בגודל לימון קטן.
6. מניחים את הכדורים בצד ומכינים את המילוי.
7. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי רגע לפני השימוש על מנת שלא יהיו נוזלים.
8. לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו לעיגול יחסית דק, הבצק מאוד נוח לעבודה.
9. לוקחים כף עמוסה מהמילוי ומניחים במרכז העיגול. מקפלים את כל הצדדים של הבצק כלפי מעלה, עד שנוצר שפיץ (מעין משולש
שבתוכו יש את המילוי). מועכים את הקצה והופכים את הבצק כך שהתפר יהיה למטה.
10. מרדדים בעדינות לצורת עיגול ללא הפעלת כוח כדי שהמילוי לא יברח החוצה.
11. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הלחם משני צדדיו כדקה או שתיים, עד שהוא שזוף מעט.
12. מגישים חם לצד יוגורט, אבוקדו או כל ממרח שמתחשק ואפילו אפשר ליהנות ממנו בדיוק כמו שהוא 🙂
בתיאבון חברים,
מיס ביס 🙂