כן, פורים נגמר, או לפחות עוד שנייה זה קורה, אבל עדיין החלטתי לשתף אתכם בהפתעה שהכנתי למשפחה שלי כדי שתוכלו לגזור ולשמור את המתכון לשנה הבאה.
הכל התחיל השבוע כשחשבתי מה להכין למשפחה שלי לכבוד ארוחת ערב שישי של פורים. עלה בראשי הרעיון להכין אוזני המן
מלוחים, כך שיסמלו את החג אך עדיין יוכלו להיות חלק מהארוחה ולא מהקינוח.
מעולם לא נתקלתי בכאלה וגם לא שמעתי עליהם בשום מקום, אז התחלתי לחשוב עם עצמי מאיזה בצק הייתי רוצה לאכול אוזן המן
מלוחה ומה ישמור על הצורה שלו בצורה הכי טובה. הגעתי למסקנה שבצק פריק יעשה את העבודה, יהיה רך, פריך ומתפצפץ בפה, הכי כיף 🙂
אז התחלתי לחפש רעיונות ברחבי האינטרנט לבצק פריך ופתאום גיליתי שלא המצאתי את הגלגל ויש עולם שלם של אוזני המן מלוחות! שאבתי רעיונות מכל מיני מתכונים ובסוף בחרתי למתכון של הבצק את המתכון של אפרת המדהימה מהבלוג "אז מה את עושה כל היום", והמצאתי לי מגוון מליות מכל מה שהיה לי בבית.
עוד לא אמרתי אבל אוזני ההמן היו ההצלחה של הערב, קצרתי מחמאות ומתחשק לי עכשיו להכין אותן כל השנה, אפילו בצורות אחרות. הבצק פשוט מדהים ואפשר לשדך לו כל טעם שרק מתחשק!
מה צריך?
בצק
280 גרם קמח רגיל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה L
1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
תוספת אופציונלית לבצק (אך מומלצת מאוד!):
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
* אני עשיתי חצי כמות עם בצק פריך רגיל וחצי עם התוספות ועד כמה שהכל יצא טעים מהיום והלאה רק עם הפפריקה!
לציפוי
שומשום
ביצה טרופה
אם אוהבים קצח, גרעינים או כל דבר אחר שחושבים עליו
מליות
אופציה 1:
צרור בינוני קייל
צרור בינוני מנגולד
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
20 גרם פטה כבשים 20% של פיראוס חתוכה לקוביות קטנות
ביצה טרופה
הכנה:
מטגנים קלות בצל ומוסיפים לו קייל ומנגולד חתוכים דק, כמו במתכון הזה.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת קוביות הפטה. מערבבים עם הביצה לאיחוד.
אופציה 2:
1 דלעת בינונית
20 גרם פטה כבשים 20% של פיראוס חתוכה לקוביות קטנות
ענף של טימין טרי
10 גרם חמאה
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
מניחים על תבנית נייר אפייה ועליו מפזרים מלח גס. מניחים את הדלעת מעל ואופים עד שהיא רכה. מומלץ להפוך אותה באמצע.
מעבירים את הדלעת לקערה, מוסיפים מעל חמאה ומועכים לפירה. מוסיפים מלח, פלפל וטימין לפי הטעם.
אופציה 3:
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
הכנה:
מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל, כאשר הוא מתרככך מעט מוסיפים את הפטריות עד שהן שזופות ורכות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
איך מכינים?
1. שמים בקערת מיקסר/ מעבד מזון קמח, חמאה ומלח. מערבבים מעט ובפולסים קצרים עד שמגיעים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים מעט. אם התערובת עדיין מאד פירורית מוסיפים את המים (מתחילים מכף אחת ובודקים).
3. במידה ורוצים להוסיף את התבלינים, זה הזמן.
4. יוצרים כדור מהבצק ועוטפים אותו בניילון נצמד. משטחים קצת ומכניסים למקרר לשעה.
5. בנתיים מומלץ להכין את המליות.
6. מחממים תנור ל-180 על טורבו.
7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ.
8. במידה ורוצים לצפות את אוזני ההמן מבחוץ, זה הזמן. מפזרים בצלחת את הציפוי שאנו רוצים. מברישים עיגול אחד שקרצנו
בביצה ומניחים אותו על הצלחת.
8. מניחים כפית מהמלית במרכז, מורחים קצת ביצה קרוב לדפנות וסוגרים את הקצוות מכל הכיוונים כך שתצא צורה של אוזן המן
(זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע). זה יראה כך:
9. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים עד שזה שזוף מכל הכיוונים. בערך 20 דקות.
* אגלה לכם סוד, מהיום הבצק הזה הופך להיות בן בית למאפים אחרים 🙂
בתיאבון!
מיס ביס.