אני יודעת ששקשוקה היא אחד המאכלים שהכי נתפסים כישראליים.
אני הכי מרגישה ישראלית, באמת!
אבל אף פעם זה לא היה אחד המאכלים האהובים עליי.
כן, כשאמא הכינה לי את זה בתור ילדה זה היה לי טעים, אבל כל דבר שאמא שלי מכינה הוא טעים
אז זו לא חוכמה.
בשנים האחרונות נחשפתי לסוגים שונים של שקשוקות, לא כל כך קונבנציונליות כמו זו האדומה,
אך לדעתי הן טעימות הרבה יותר (לא להרוג אותי, זו רק דעתי 🙂 ).
התחלתי משקשוקה בסגנון תיאלנדי והמשכתי לשקשוקה ירוקה בכל מיני וויראציות ומקווה בעתיד
לנסות גרסאות נוספות.
מה שכיף בגרסאות השקשוקה "החדשות" הוא שלא צריך לנגב עם לחם (אני לא חובבת של
ניגובים). היא נפלאה כמנה בפני עצמה, טעימה ומשביעה גם בלי לחם בצד.
זהו בעצם תבשיל משתנה שמתבשלות בו ביצים והן הופכות לשקשוקה שטעימה גם יום למחרת.
אצלי המנה הזו נכנסה כדרך קבע הביתה.
המרכיבים משתנים לפי מה שיש לי בבית או לפי מה שאני מוצאת זמין אצל הירקן.
פעם זו שקשוקה עם תרד, מנגולד וכרישה, פעם מנגולד ופטריות, פעם מנגולד וקייל. כמובן שאפשר
להכין אותה רק עם ירק מסוג אחד, אבל חבל לדעתי.
זו מנה בריאה וטעימה ומכל הדיבורים האלה בא לי להכין אותה שוב 🙂
מה צריך?
1 צרור גדול של עלי מנגולד (אני אוהבת חבילה שלמה)
1 צרור גדול של קייל (אפשר קייל דינוזאור או רגיל, בכל מקרה בסביבות 20 עלים, אבל אפשר גם יותר) / קופסא של תרד טרי
1 בצל סגול גדול קצוץ לקוביות / כרישה גדולה (פרוסות יחסית דקות רק של החלק הלבן) (אפשר את שניהם או אחד מהם)
3-4 שיני שום חתוכות לפרוסות בינוניות
3 גבעולים של טימין טרי
1/4 כוס יין לבן חצי יבש / יבש
1/2 כוס שמנת מתוקה / חצי קופסא (אני תמיד מגניבה עוד קצת)
2 כפות שמן זית איכותי
25 גרם חמאה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לפי הטעם
6-7 ביצים
50 גרם גבינת פטה מגוררת (אופציונלי) (אני אוהבת פטה כבשים 20% של פיראוס)
איך מכינים?
1. שוטפים טוב את עלי המנגולד משאריות בוץ במידה ויש. עם סכין חדה, מפרידים בין החלק הלבן והירוק של המנגולד
(הגבעול והעלה עצמו). קוצצים את שניהם לרצועות דקות ושמים בקערות נפרדות.
2. מנקים את התרד / הקייל מעלים פגומים והקצה של הגבעול. שוטפים טוב וחותכים לרצועות.
3. קוצצים בצל סגול גדול לקוביות (במידה ורוצים להוסיף גם כרישה, זה הזמן).
4. מחממים ווק או סיר שטוח וגדול עם שמן זית וחמאה (אפשר גם רק אחד מהם) על אש בינונית-גבוהה. כאשר זה חם,
מוסיפים את הבצל ורצועות הגבעול של המנגולד (הלבנות). מטגנים קלות כמה דקות עד שהם מתרככים מעט.
5. מוסיפים את עלי המנגולד והקייל / תרד, שום, עלי טימין (שהפרדנו מהגבעול), אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים רק
עד שהעלים מורידים מנפחם ונובלים.
6. מוסיפים יין לבן ומבשלים לדקה עד שהוא מצטמצם / מתאדה.
7. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כדקה עד להסמכה קלה של הרוטב.
8. שוברים בצלחת קטנה ביצה ועם כף עץ עושים חור ברוטב ומחליקים את הביצה לשם. כך ממשיכים לעשות עם כמה
ביצים שרוצים להכניס אחת אחת.
9. מנמיכים את האש לאש נמוכה, מכסים את הסיר עם נייר כסף לא אטום לחלוטין ומבשלים עד מצב צבירה רצוי של
הביצים.
10.במידה ורוצים להוסיף גבינת פטה מעל (כדאי לכם), זה הזמן. תפזרו אותה בעדינות על השקשוקה, תכסו לדקה נוספת
עד שהיא נמסה.
תתכוננו להתמכר,
מיס ביס 🙂
המתכון המקורי נחטף מהספר "ששת" של על השולחן שמצאתי אצל חברה בבית ועליו נוסו כל מיני ווריאציות.
אשמח לקבל עדכון כל פעם שיוצא פוסט חדש
בשמחה 🙂
תסמן וי מתחת לקוביית ההודעות בסוף המתכון ותקבל מייל עדכון בכל פרסום.
נהדר
תודה רבה!