אני חושבת שהעולם מתחלק לשניים: אלה שאוהבים שום ואלה שלא יכולים להתקרב אליו.
אני מניחה שלפי הכותרת אתם מבינים לאיזו קבוצה אני שייכת.
אף פעם לא הבנתי איך אף אחד לא טרח להמציא מיונז שום תעשייתי, תאמינו לי שאני מחפשת ללא הפסקה.
גם רוטב שום טעים לא מצאתי בשום מקום על המדף, תמיד זה מרגיש לי כמו חיקוי עלוב.
אני לא אשכח את הפעם הראשונה שנתקלתי במיונז שום.
זה היה במסעדת BBB. הצ'יפס מעולם לא היה טעים יותר.
מאז הפעם ההיא לפני הרבה מאוד שנים, חזרתי בקביעות לסניפים של הרשת, לא בגלל שאני כל כך אוהבת
את האוכל שלהם, אלא בשביל המיונז.
לפני שנתיים התארחתי בפעם הראשונה בחג הפסח אצל משפחה שהיא לא שלי. המשפחה של בעלי.
ביום החג, סבתא רותי הגישה לשולחן ממרח צהוב, שאלתי מה זה?
ונאמר לי בטבעיות, המיונז של סבתא.
ביס אחד ומיותר לציין שהצלחת נשארה אך ורק לידי.
בסוף הארוחה הטעם לא עזב אותי (ולא בגלל הריח של השום :)). אמרתי לחמותי שזה המיונז הכי טעים
שאכלתי בחיי ואני פשוט חייבת לקבל את המתכון.
טלפון אחד לסבתא והוזמנתי להדרכה בלייב.
קיבלתי אזהרות שזה אף פעם לא מצליח בפעם הראשונה ושצריך המון סבלנות,
אבל בואו אגלה לכם סוד (זה הצליח מהרגע הראשון!).
כמו בכל משפחה יש מלחמות למי זה מצליח יותר ושל מי הגירסא יותר מוצלחת, אבל ליבי שמור לסבתא
רותי שקנתה אותי עם המתכון הכי טעים שיש!
(כמות של כ-500 גרם)
1 ביצה L
2 כפות שטוחות חרדל אמיתי של תלמה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית אבקת שום
קורט סוכר
2 כוסות שמן קנולה (אפשר יותר במידת הצורך)
2 כפות חומץ 5%
צרור שמיר, פטרוזיליה ועירית (אפשר רק אחד מהם, משהו אחר או בכלל לא, אבל השלישייה הזו מנצחת!)
איך מכינים?
1. בתוך קערה של מיקסר שמים ביצה, חרדל, מלח, פלפל, אבקת שום וסוכר.
2. מפעילים את המיקסר על העוצמה הגבוהה ביותר (10) עם מקצף.
3. מתחילים עם כוס אחת של שמן. עומדים מעל המיקסר תוך כדי שהוא מסתובב ומזליפים שמן בעדינות רבה
זה לא יכול להיות יותר מפס דק של שמן (במידה ויישפך יותר מדי שמן, זה ישבר ולא יצא מיונז).
הדבר הכי חשוב פה הוא סבלנות!!! לאט לאט מזליפים את כל השמן ושמים לב שהמיונז מתקשה ומכפיל את נפחו.
4. לאחר שהמיונז סמיך וקשה, מוסיפים את החומץ, שתפקידו לדלל מעט את המרקם. מערבלים עוד כמה שניות.
5. קוצצים כמה שיותר קטן את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה. ערבול קצר וזה מוכן.
6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (יש אנשים שהמיונז יהיה מלוח מדי לטעמם, אז שווה בפעם הראשונה אולי
להתחיל עם 1/4 כפית מלח).
* אם המיונז יוצא מאוד סמיך ניתן להוסיף כף מים.
* ככל שמוסיפים יותר שמן, כך תצא כמות גדולה יותר של מיונז, אך היא גם תהיה סמיכה יותר.
* ניתן למרוח את המיונז על לחם, לטבול צ'יפס או קרקרים, למרוח על כרובית ולהכניס לתנור, להכניס לפשטידות
והרשימה עוד ארוכה 🙂
* תתכוננו להתמכר!!!
שלכם תמיד,
מיס ביס 🙂
היי,
נראה טוב!
כמה זמן זה מחזיק במקרר?
תודה!
תודה!
סבתא רותי אומרת חודש, לי זה החזיק חודשיים בלי להתקלקל.
אבל עדיף להריח אחרי חודש ולבדוק 🙂
יפה מאד! חשבתי שמיונז ביתי זה רק כמה ימים…..
תודה על המתכון 🙂
בשמחה רבה 🙂
אשמח לקבל פוסטים חדשים…
אני בהחלט צריכה לעשות את זה 🙂