אני מאוד אוהבת לטייל, זה תחביב שנכנסתי אליו חזק יותר מאז שגלעד נכנס לתמונה.
אני זוכרת את הפעם הראשונה שעשיתי אצלו שבת והוא רצה שנלך לבקר באיזה מעיין.
רגע, מה?
מעיין?
אבל..אבל לא הבאתי איתי כלום.
לא נעלי הליכה ולא נעלי מים (לא שהיו לי אז) ולא בגד ים ולא כובע ולא בגדים יפים ללבוש מעל בגד הים,
שום דבר!
ואז הוא אמר לי, אם יש שמש בחוץ, מטיילים. תמיד תהיי מוכנה מראש.
הוא בכלל יודע כמה זמן לוקח לי לתכנן בראש איזה בגד ים מתאים לאיזה כובע?
למדתי מהר מאוד. עד מהרה קניתי סנדלי טבע וספרי מעיינות.
היום אני זו שמתכננת את הטיולים בבית, מי היה מאמין.
אז נסענו בשבת לצפון היפה לחגוג שנת נישואים ראשונה, לא להאמין איך שהזמן טס!!
והחלקתי.
יד אחת ברצפה, כל הגוף בתוך נחל גבוה, ראש ויד באוויר, כי חלילה שיקרה משהו לטלפון שהרגע
צילמתי איתו תמונות.
מסתבר שמים ואבני בזלת מאוד חלקלקים, ונזהרתי, באמת שנזהרתי.
מפה לשם יש לי חצי גב משותק וכולי כואבת ובא לי משהו מנחם.
מה יכול להיות יותר מנחם ממנת פסטה? ועוד יותר ממנת פסטה ברוטב קרמי של שמנת עם שום ושמיר?
קומפרסים לגב ויאללה למטבח!
מה צריך?
150 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן (אני אוהבת ספגטי מספר 5 של ברילה)
2 שמנת לבישול 15%
4 שיני שום גדולות חתוכות לפרוסות
צרור שמיר קצוץ דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון קטנות-בינוניות חתוכות לפרוסות
50 גרם חמאה
1/2 כוס מוצרלה מגורדת
1/2 כפית מלח / לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4 כפית אגוז מוסקט
איך מכינים?
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים או מוסיפים ישירות לרוטב המוכן (תמיד עדיף שהרוטב יחכה
לפסטה ולא להיפך, כי העמילן על הפסטה קושר אותה טוב יותר לרוטב).
2. במחבת או סיר בינוני ממיסים חמאה על אש נמוכה-בינונית ומטגנים קלות את הפטריות עד שהן חומות ויוצאים מהן נוזלים.
3. מוסיפים את שיני השום כמה רגעים לפני שהפטריות מוכנות. מטגנים עד שהשום רך ושזוף מעט אך לא שרוף.
4. מנמיכים את האש ומוסיפים שמנת לבישול, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים לאט להסמכה ומערבבים מדי פעם.
5. כאשר הרוטב מתחיל להסמיך מוסיפים את השמיר הקצוץ וממשיכים לבשל את הרוטב.
6. כשהוא כמעט מוכן מוסיפים את גבינת המוצרלה ומבשלים מעט עד שהיא נמסה ומתאחדת עם הרוטב.
7. מערבבים עם הפסטה המוכנה על הגז לאיחוד כדקה.
8. אם רוצים מפזרים עוד מוצרלה מעל.
בתיאבון!
מיס ביס 🙂