תגידו לי את האמת, האם יש משהו ממכר יותר מריח של מאפה גבינה יוצא מהתנור?
אני באמת לא חושבת.
לפני משהו כמו שלוש שנים יצא לי לטעום לראשונה עוגיות גבינה, בדרך כלל זה היה פרמזן או קשקבל,
גבינות שאני מאוד אוהבת. למרות שקניתי את העוגיות מהסופר השכונתי, הן היו לי מאוד טעימות ובאופן קבוע לא הסכמתי
לחלוק את הקופסא שלי עם אף אחד, גם עם השותפות לדירה שהיו לי דאז שמאוד פזלו לכיוון.
כמות הזמן הממוצעת שהקופסא הצליחה להחזיק אצלי עמדה על בערך יומיים, מזל שעשיתי הרבה מאוד פילאטיס בזמנו 🙂
(נושא כואב, אני חייבת לחזור לעשות פילאטיס!).
מאז עוברות לי מחשבות בראש לנסות להכין את העוגיות לבד, עד עכשיו חשבתי שזה מאוד מאוד קשה ונמנעתי מכך.
אז התחלתי לשוטט באינטרנט וספגתי השראה מהרבה מתכונים וגיליתי שזה הדבר הכי פשוט בעולם.
איך לא עשיתי את זה עד עכשיו?!
אז קדימה, אין תירוצים!
תעשו את המתכון כפי שהוא, או תאלתרו עם גבינות אחרות אתם אוהבים / שיש בבית, ההתמכרות צפויה מראש…
ראו הוזהרתם!
מה צריך?
כמות של כ-100 עוגיות קטנות
* לי יצאו עוגיות בטעם חזק של גבינה (כי אני אוהבת את הגבינות שלי עם טעם דומיננטי)
200 גרם קשקבל טורקי
25 גרם בוש עיזים / סנט מור
25 גרם פרמזן
250 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה רכה
1 כפית שטוחה של מלח
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
קצח
* תוספות לפי הטעם
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-165 מעלות על טורבו.
2. מניחים בקערת מיקסר את הגבינות מגורדות גס, מלח וחמאה רכה (שהנחנו אותה בחוץ עד שהתרככה או חיממנו במיקרו 20
שניות). מערבבים עם וו גיטרה בפולסים קצרים עד שהחמאה עטפה הכל וזה התאחד.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט עד לאיחוד קל. לא לערבב יותר מדי.
4. מעבירים למשטח מקומח מעט ויוצרים נקניקים בקוטר של 3-4 ס"מ, תלוי בגודל העוגיות שתרצו להכין (זה כמעט לא גדל באפייה).
5. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים ומעלה (ניתן להחזיק את זה במקפיא ולהכין בהמשך כשהאורחים באים, שווה
נכון?).
6. לאחר הקירור מברישים את הגליל בביצה טרופה ומפזרים עליו או מגלגלים אותו בצלחת עם תוספות לפי טעמנו, אני אוהבת
שומשום וקצח.
7. חותכים עם סכין חדה לעיגולים ברוחב כחצי סנטימטר, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים עד שמתקשה ומזהיב, בערך
10 דקות.
8. מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה.
תהנו!
מיס ביס 🙂
למה צריך לקרר את הגליל במקפיא ?
כי הבצק מאוד רק ואם נחתוך אותו ללא הקירור הוא יימעך ולא תיווצר צורה של עוגיה.
מה גם שבצק פריך צריך להיות כמה שיותר קר לפני אפייה.