נוסעת לסוף שבוע להורים.
איזה כיף, כל כך הרבה פינוקים.
יש רק בעיה אחת. אמא.
אמא: למה את לא אוכלת? לא אכלת כלום!
אני: אמא, אני לא מסוגלת לנשום!
אמא: אז למי הכנתי את כל האוכל הזה?
אני: אני אשמה שיש לך עיניים גדולות ואת מכינה אוכל לגדוד?
אמא: אני תמיד מפחדת שזה לא יספיק.
אני: מעניין, עוגה שלמה בשבילי ועוגה שלמה בשביל בעלי לא יספיקו.
אני: את מבינה שאני אחרי לידה כן?
אני: אני אמורה מתישהו לחזור לגזרה!
אמא: טוב, אז תקחי איתך הביתה.
אני: זה לא יעזור אהה?
וכך אני מוצאת את עצמי מכינה סלט בריאות כשבמקרר מחכות לי
קופסאות מלאות באוכל של אמא.
אני אוכל הכל, אני מבטיחה!
פשוט לא היום.
מה צריך?
1/2 כרובית בינונית כמה שיותר לבנה
1 כוס שעועית מש מבושלת
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
צרור פטרוזיליה גדול חתוך גס
1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים ירוקים (ירוק ולבן) חתוכים לעיגולים קטנים
3 כפות שמן זית איכותי
1 כף לימון סחוט
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
איך מכינים?
1. מבשלים את המש כמו פסטה אבל בלי שמן או מלח (מניחים בסיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה עד שהשעועית מתרככת). אני בדרך כלל מכינה כוס מש לא מבושל (בסוף יוצאות בערך 3 כוסות של מש מבושל שאני עושה בו שימוש לדברים אחרים). מסננים ומעבירים לקערה כוס מהכמות.
2. מנקים את הכרובית וחותכים לפרחים כחצי כרובית בינונית. מעבירים למעבד מזון וקוצצים וכמה פולסים קצרים עד שזה מגיע למראה של פירורים גדולים של קוסקוס. ניתן גם לגרר בפומפייה. מוסיפים לקערה.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
4. עכשיו זה הזמן לאכול! פשוט נכון?
שלכם תמיד,
מיס ביס
מה בערך משקל חצי הכרובית שצריך למתכון?
כ-500 גרם