כן, אני יודעת שנעלמתי לכם.
האמת? גם די נעלמתי לעצמי.
השבועות האחרונים היו עמוסים בכל כך הרבה דברים וכל כך הרבה מחשבות
ולא הצלחתי להביא את עצמי לכתוב לכם קצת.
כל כך שמחתי לשמוע מכם שהתגעגעתם ושאני חסרה לכם, אני מניחה שזה
מה שדירבן אותי יותר מהכל, לשים את כל שאר הדברים בצד ורגע לתת לכם פינוק אמיתי.
אז את העוגה הכל כך פשוטה וממכרת הזו המצאתי לגמרי לבד!
ימים שלמים ליווה חיוך מאוזן לאוזן את הפנים שלי כתוצאה מההישג העצום הזה עבורי.
לקחתי עט ודף, הסתכלתי במזווה וחשבתי לעצמי מה מתחשק לי להכניס לעוגה,
איזה שילוב יהיה הכי נכון עבורי.
נכון שעוד לא החלטתם איזו עוגה להכין לשבת?
אז הנה, פתרתי לכם 🙂
מה צריך? (תבנית אינגליש קייק אחת)
1+1/2 כוסות גזר מגורד גס (3-4 גזרים קטנים-בינוניים)
3/4 כוס פקאנים טבעיים טחונים
1 כוס קמח כוסמין לבן אורגני / קמח לבן
2 ביצים L
1/3 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר חום כהה דחוסה
1/2 כוס מייפל אמיתי
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית קינמון גדושה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס פקאנים טבעיים שבורים גס (להשאיר מעט לפיזור מעל העוגה)
איך מכינים?
1. מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
2. טורפים בקערה בינונית עם מטרפה ידנית ביצים, שמן, מייפל, תמצית וניל, סוכר וקינמון לאיחוד.
3. בקערה נוספת מערבבים קמח מנופה ופקאן טחון.
4. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים מעט.
5. מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים שוב.
6. שופכים את הבלילה הרטובה ליבשה ומקפלים עד שכמעט הכל נטמע. (לא לערבב יותר מדי!)
7. מוסיפים גזר ומערבבים קלות.
8. מוסיפים 2/3 מהפקאנים השבורים. מערבבים.
9. משמנים תבנית אינגליש קייק היטב ושופכים לתוכה את הבלילה. מפזרים מעל את הפקאנים שנותרו.
10. אופים כ-30-35 דקות, אך מומלץ לסובב את תבנית התנור לאחר כ-20 דקות ומאז לבדוק עם קיסם.
העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא לח.
11. מצננים ומתמכרים!
* ניתן להפחית מעט מכמות הסוכר למי שלא חובב עוגה מתוקה.
שלכם,
מיס ביס 🙂
העוגת גזר פקאן תעבוד גם עם קמח כוסמין מלא? מה הכמויות אם כן שצריך לשים במקום הקמח הלבן? תודה
אין סיבה שלא. הייתי משתמשת בשלושת רבעי כוס קמח או אולי מוסיפה יותר נוזלים.
תלוי בכמה דחוס זה יצא.