מעולם לא הסתרתי את אהבתי למאכלים ירוקים.
אני לא באמת יודעת למה.
אני מניחה שהם עושים לי אסוציאציה של משהו רענן ובריא, למרות שזה לא תמיד המצב.
איכשהו המחשבה על מנה ירוקה תמיד תקנה אותי על פני כל מנה אחרת.
בסוף השבוע האחרון ביליתי במושב אצל חמותי שהפתיעה אותי בכמות לא נתפסת של ברוקולי שנקטף היישר מהשדה
שנמצא מחוץ לבית. קשה לי לתאר לכם את הריח הכל כך טרי של הברוקולי והצבע הירוק העז.
אני לא חושבת שאפילו בחנויות אורגניות אפשר למצוא משהו כל כך טרי ויפה.
חזרתי לי הביתה מחויכת עם מחשבות בלתי פוסקות להמצאת מתכונים חדשים.
החום שפתאום הגיע, אותת לי שהגיע הזמן למשהו קר ומרענן ואין כמו סלט שיכול לשמש כארוחה של ממש ולא רק כתוספת.
אני יכולה להבטיח לכם שכדאי לכם מאוד לנסות להכין אותו, הוא פשוט ממכר!
מה צריך?
ראש גדול של ברוקולי (כ-15 פרחים גדולים) עם הגבעולים אך נקיים מעלים
1+1/2 כוסות גריסי פנינה מבושלים (כחצי כוס לא מבושלת)
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים קטנים (גם הלבן וגם הירוק)
צרור בינוני של פטרוזיליה קצוץ גס
3 כפות צנוברים קלויים
כ-50 גרם גבינת תום כבשים חתוכה לקוביות קטנות
כ- 50 גרם גבינת צ'דר כבשים כתומה חתוכה לקוביות קטנות
1+1/2 כפות שמן זית איכותי
1/2 כף לימון סחוט (או לפי הטעם)
1 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
איך מכינים?
1. חותכים את הברוקולי לפרחים ומנקים מהעלים. מרתיחים בסיר עם מים רותחים עד שהברוקולי עובר בערך חצי בישול (מזלג יעבור דרך הגבעול אבל הוא לא יהיה רך מדי).
2. מסננים את הברוקולי מהמים ומעבירים לקערה עם מים קרים לשמירה על הצבע שלו. כשהוא מתקרר מסננים.
3. במעבד מזון קטן קוצצים את הברוקולי בפולס אחד, לא יותר! או קוצצים דק עם סכין. מעבירים לקערה.
4. את גריסי הפנינה מבשלים ממש כמו פסטה (מכסים עם מים רותחים בסיר בינוני עם קצת שמן ומלח ומבשלים עד שמתרכך אך לא יותר מדי). מסננים ומוסיפים לברוקולי.
5. קולים את הצנוברים על מחבת ללא שמן ואש בינונית תוך כדי ערבוב כדי שלא ישרפו. מוסיפים לקערה.
6. מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה, הגבינות (אפשר רק אחת מהן, גבינה מלוחה אחרת כמו קשקבל או לוותר לגמרי, אבל אני לא ממליצה על האופציה הזו, הסלט יצא יותר משעמם) והתבלינים.
7. מתקנים תיבול לפה הטעם וזוללים!
תהנו 🙂
מיס ביס