לאחרונה אני נתקלת ביותר ויותר אנשים שאוהבים לארח,
כאלה שגילו שהם מאוד אוהבים לבלות זמן בין כותלי המטבח.
גם אני כזו מן הסתם.
אבל בינינו, מי מאיתנו לא מגיע לשאלה הנצחית מה להכין לאורחים לאכול / לנשנש?
כל אורח חדש מביא איתו את הדילמה שוב ושוב.
בעונה שבה האבוקדו לא בשיאו (אם יש משהו לא נעים, זה לחכות שהאבוקדו יבשיל
במשך שבועיים ואז לגלות שהוא רקוב מבפנים). החלטתי לעשות מעשה ולהכין מטבל ברוקולי
שמאוד מזכיר במראה שלו ממרח אבוקדו ולכן קראתי לו "ברוקמולי",
שניתן לשדך אותו לצ'יפס, נאצ'וס, טורטיות ואפילו כרוטב לפסטה.
מתכון קליל ופשוט להכנה שיפתיע את האורחים כבר בביס הראשון.
מה צריך?
7 פרחי ברוקולי גדולים
4 כפות גבינת שמנת טבעית נפוליאון 25%
100 גרם גבינת עיזים פרומעז ירוק 23%
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
1/4 כפית אבקת שום
3 בצל ירוק קצוץ (להפריד בין הלבן לירוק)
1/4+1/8 כפית צ'ילי גרוס
1 כף שמן זית איכותי
איך מכינים?
1. מפרידים את הברוקולי לפרחים ומבשלים בסיר בינוני עם מים רותחים עד שמתרכך, אך לא יותר מדי. מצננים.
2. מעבירים את הברוקולי המבושל למעבד מזון ומוסיפים את שאר המרכיבים (חוץ מהחלק הירק של הבצל).
טוחנים בכמה פולסים קצרים, עד שנוצר ממרח.
3. מוסיפים את רוב הבצל הירוק (משאירים מעט לקישוט למעלה) וטוחנים 2 שניות.
4. מגישים, מקשטים ומנשנשים 🙂
תמיד פה,
מיס ביס