אם יש משהו שאני מכורה אליו זה מרק שעועית, אבל לא סתם מרק שעועית, אלא המרק של אמא שלי.
אני יכולה לשתות אותו כל יום בשנה בלי שום קשר למזג האוויר.
זה מרק שיעלה לי נוסטלגיה כל פעם מחדש ויעשה לי תחושה נעימה בבטן של חום ושובע רק מלדמיין אותו.
אני לא יודעת למה, אבל רק לאחרונה ביקשתי מאמא שלי שתלמד אותי את המתכון שלה.
כנראה המרחק עושה את שלו.
אך למרות שאני יודעת להכין אותו במדויק, אף פעם לא אתנגד למשלוח, גם ובעיקר בהפתעה 🙂
אז תהנו מהמרק הממכר הזה!
מה צריך?
1 כפית גדושה שום כתוש
מעט שמן קנולה
1 כף רסק עגבניות
1/4 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
2 כפות מרק עוף צמחוני פרווה (כמו של קנור)
1 שקית שעועית קפואה של סנפרוסט (800 גרם) או שעועית יבשה מושרית לילה שלם
מלח לפי הטעם (להוסיף בסוף)
כוסברה לקישוט וטעם
איך מכינים?
1. שמים את השעועית הקפואה בקערה ומפשירים במיקרו כל פעם דקה עד שהפשיר או על הגז אבל ייקח הרבה יותר זמן.
במידה ומחליטים להשרות שעועית יבשה, מכסים אותה במים ללילה שלם לפחות עם עדיפות להחלפת המים באמצע
התהליך.
2. מטגנים בסיר גדול כפית גדושה של שום עם קצת שמן. נזהרים שלא יישרף.
3. מכבים את האש או מזיזים לרגע מהלהבה ומוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים חוץ מהמלח והכוסברה. מערבבים
לאיחוד.
4. מוסיפים את השעועית ומערבבים שוב.
5. ממלאים את הסיר במים רותחים עד שלושת רבעי מגובהו.
6. נותנים למים לרתוח על אש גבוהה, ולאחר שזה רתח מורידים את החום לבינוני ומכסים את הסיר.
7. המרק מוכן כאשר המים מגיעים לחצי מגובה הסיר או כאשר הוא סמיך. לוקח בערך שעה וחצי.
8. מפזרים כוסברה קצוצה מעל (עדיף לא פטרוזיליה בגלל מרירות).
9. טועמים ומוסיפים מלח בעת הצורך.
בתיאבון,
מיס ביס 🙂