בהמשך למתכון שפירסמתי אתמול של האורז המלא עם האצות "אורז בניחוח ים",
חיפשתי רעיון לסלט שידבר באותה השפה ויהיה מרענן לצד האורז אך עם ייחוד משלו.
מדובר בסלט אסייתי פשוט ומהיר להכנה שגם הוא עושה שימוש באצות וואקמה מיובשות,
אך הוא מלא בטעמים, צבע ובעיקר ברעננות.
רוצים להפתיע את האורחים בקלות? זו הדרך!
אני חייבת לספר לכם שהסלט הזה הוא אחד ההצלחות הכי גדולות שלי,
מה שנשאר לכם הוא רק לנסות.
מה צריך?
4 מלפפונים גדולים וקשים חתוכים כספגטי במכונת ספירלה
1 גזר גדול חתוך לגפרורים (בעזרת קולפן מיוחד)
1 כוס אצות וואקמה מיובשות
1 כף שומשום שחור קלוי
1/2 כף שומשום לבן קלוי
1 כף רוטב סויה של קיקומן
1 כף שמן שומשום
* מוסיפים מלח רק אם יש צורך!
איך מכינים?
1. חותכים את הירקות, כל אחד על פי הצורה שלו.
2. במחבת ללא שמן קולים כמה דקות את השומשום תוך כדי ערבוב, נמנעים מלשרוף אותו.
3. בקערה קטנה מניחים את האצות ומכסים במים קרים לשבע דקות, מסננים את המים ומוסיפים לשאר הירקות.
4. מערבבים את כל המרכיבים ואוכלים בהנאה רבה!
שלכם,
מיס ביס 🙂