הגיעה סוף עונת התותים, למרות שמרגיש לי שהיא רק התחילה.
חבל, זה אחד הפירות שאני הכל אוהבת!
אז ברור שהייתי חייבת להכניס אותו לקינוח של החג.
בכלל, נהיה טרנד כזה של קינוחים בכוסות, נכון?
זה כל כך כיף!
קינוחים אישיים בכוסות חד פעמיות שגם לא צריכים לחלוק עם אף אחד וגם לא צריך לשטוף כלים אחר כך,
יש משהו טוב יותר מזה?
הקינוח הזה הוא אילתור של אמא שלי מדברים שהיו לה בבית (אמא, שלעולם לא תפסיקי לאלתר).
הוא טעים כמו שהוא יפה, מאוד פשוט להכנה ובעיקר גורף המון מחמאות.
לעבודה? התחלנו!
מה צריך? (12 יחידות)
12+- כוסות חד פעמיות להגשה
מחית תותים
1/2 סלסלת תותים
1/4 כוס סוכר לבן
מיץ מ- 1/2 לימון טרי
קראמבל שקדים
8 כפות שקדים טחונים
2 כפות קורנפלור
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
6 כפות סוכר חום דמררה בהיר
1/2 כוס שקדים פרוסים
קצפת
2 שמנת מתוקה 32-38% (500 מ"ל)
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות סוכר לבן
עלי נענע לקישוט
איך מכינים?
1. שוטפים ומנקים את התותים מעלים ופורסים לשמיניות.
2. מבשלים על אש קטנה-בינונית תותים, סוכר ומיץ לימון. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהתותים מתרככים, אך לא יותר
מדי (אחרת זה יהפוך לריבה). מצננים.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מניחים במעבד מזון עם להב פלדה את כל מרכיבי הקראמבל מלבד השקדים הפרוסים. טוחנים קלות לפירורים. (נזהרים לא
יותר מדי, אחרת זה יהפוך לבצק פריך).
5. משטחים את התערובת על תבנית תנור מכוסה בנייר אפייה. מפזרים מעל שקדים פרוסים ומטמיעים אותם קלות בין הפירורים.
6. אופים 6-8 דקות או עד להזהבה. מצננים.
7. לאחר צינון, מפוררים את הקראמבל עם הידיים. מניחים בצד.
8. מקציפים שמנת מתוקה יחד עם אינסטנט פודינג ווניל וסוכר על המהירות הכי גבוהה, עד שנוצרת קצפת מאוד יציבה. (זהירות
לא יותר מדי).
9. מרכיבים את הקינוח לפי הסדר הבא: תותים עם רוטב, כמות נדיבה של קראמבל שקדים, מזלפים קצפת עם צנטר מספר 1
של ווילטון (בצורת פרח גדול), ומפזרים מעט פירורי קראמבל מעל. מסיימים עם עלה נענע במרכז.
* לגרסה פרווה השתמשו במחמאה במקום חמאה ובקצפת צמחית במקום השמנת המתוקה.
תהנו,
מיס ביס 🙂